Aandacht voor kinderen

Snelcircuit OK-for-kids

Geregeld zijn er speciale kinderochtenden op de OK. Het gaat dan om relatief eenvoudige ingrepen die niet heel lang duren, maar hoe korter hoe beter. Kinderen moeten niet onnodig lang op de toch een beetje enge OK verblijven. Op het gloednieuwe OK-complex doet het snelcircuit zijn naam eer aan. Kinderen worden er nog vlotter aan de buisjes tegen frequente oorontsteking of gehoorproblemen geholpen. Met allerlei kindvriendelijke afleiding zelfs zo vlot dat ze het bij wijze van spreken nauwelijks door hebben. De oplichtende Zeehonden Sam die als verrassing met behulp van een zaklamp opduiken en ook het betoverende digitale aquarium met walvissen en andere zeedieren, ze verleggen de aandacht van spannende gebeurtenissen. In de ontvangstruimte wordt niet meer gehuild, in de operatiekamer nog een beetje.

 MRI-scanner van LEGO helpt patiëntjes van ZorgSaam kalmeren

Kindjes die (een beetje) bang zijn voor een MRI-scan, kunnen nu vooraf spelenderwijs wennen door middel van een LEGO-model. Dat heeft The LEGO-Foundation speciaal gemaakt; het gaat om een exclusief model van een MRI waar wereldwijd maar 600 exemplaren van bestaan. Ziekenhuizen van over de hele wereld konden er eentje aanvragen en het lukte wonderwel om er ook een in Terneuzen te krijgen!


Een heleboel knuffels voor de kinderafdeling in Terneuzen

De kinderafdeling en de SEH kregen dit jaar een heleboel knuffels om kinderen op te vrolijken, te troosten en afleiding te geven. De schenking komt van SEH-collega Joyce en haar partner Ysanne, de moeder van tiener Tim die in Middelburg om het leven werd gebracht. Tim werd eerst nog met spoed naar het Erasmus in Rotterdam gebracht. Daar bleek dat -als je zelf niks mee hebt- er niet veel beschikbaar is aan noodtoiletspulletjes, kleren en knuffels voor kinderen. Toen Tim daar helaas overleed, wilden stiefmoeder Joyce en moeder Ysanne uit dank voor de zorg iets terugdoen. Ze besloten om diverse zaken in te zamelen zodat ze goodiebags kunnen vullen voor ouders en kinderen die ook halsoverkop binnenkomen in het Erasmus. Aan hun oproep werd zo massaal gehoor gegeven dat na de schenking aan Erasmus er nog genoeg knuffelmateriaal overbleef om kindjes bij ZorgSaam te verrassen. Een mooi gebaar met een trieste achtergrond…