Onderscheidingen

 Gefeliciteerd: 36 keer geslaagd

In 2022 hebben maar liefst 36 medewerkers van de langdurige ouderenzorg en de thuiszorg hun diploma of certificaat behaald. Hiervan hebben 11 medewerkers het Keuzedeel Helpende plus certificaat (voor de langdurige ouderenzorg) behaald. 8 medewerkers hebben het diploma Verzorgende IG en Maatschappelijke zorg (voor de langdurige ouderzorg en thuiszorg) behaald. 10 medewerkers hebben het diploma verpleegkundige (voor de langdurige ouderzorg en thuiszorg) behaald en 7 medewerkers hebben het diploma Helpende 2 (voor de langdurige ouderzorg) behaald.

 Diplomering Bachelor of Nursing

Vier verpleegkundigen van ZorgSaam hebben in 2022 hun Bachelor of Nursing diploma (deeltijd HBO-V) in ontvangst mogen nemen bij de HZ in Vlissingen. Zij hebben dit diploma naast hun drukke baan en gezinsleven binnen de twee studiejaren afgerond. Dat is niet niks, daar zijn we trots op.

 Nieuwe coaches omgevingszorg

Onder de naam Omgevingszorg vallen methodieken om de leef- en woonomgeving van onze zorgvragers zo comfortabel mogelijk te maken. De wet zorg en dwang (Wzd) loopt daar als een rode draad doorheen. Het gaat om het bieden van vrijheid en veiligheid. Na meerdere vertragingen door de welbekende lockdowns hebben 17 zorgmedewerkers hun certificaat tot coach omgevingszorg ontvangen.


 Een koninklijke onderscheiding

Al meer dan een halve eeuw zet Henk Smets uit Terneuzen zich belangeloos in voor tal van zaken. Daar kreeg hij een koninklijke onderscheiding voor. Henk werd verrast door burgemeester Van Merrienboer bij zijn afscheidsreceptie als voorzitter van de Cliëntenraad Thuis- en Ouderenzorg van ZorgSaam in woonzorgcentrum Bachten Dieke in Terneuzen. ZorgSaam bedankt Henk Smets voor zijn jarenlange inzet voor onze organisatie en feliciteert hem met zijn koninklijke onderscheiding!

 #samenwerkenaankwaliteit 

Iedere dag werken we binnen ZorgSaam hard om patiënten, cliënten en bewoners de best mogelijke zorg te verlenen. Daarbij besteden we veel aandacht aan de kwaliteit van ons werk. Zo ontstaan geregeld mooie initiatieven en ideeën. Om daarbij stil te staan is de ‘Samen werken aan kwaliteit” wisseltrofee ingesteld. In 2022 waren er vier winnaars.


De afdeling scopie overtuigde met het succes van hun weekstart. Ook de samenvoeging van de afdeling Revalidatie en de Seniorenkliniek op locatie De Blaauwe Hoeve in Hulst viel in de prijzen. Daarna ging de trofee naar ziekenhuisverpleegafdeling B1. Hier legt blij verraste verpleegkundige Kimberley Brandse, uit waarom. “Vanuit de afdeling Beleid & Kwaliteit krijgen we maandthema’s. Ik werk die thema’s uit op ons kwaliteitsbord. Tijdens de dagstart bespreken we waar we extra aandacht aan gaan besteden. In onze dagafsluiting komen we hier dan weer op terug. Wat zijn de verbeterpunten, knelpunten en wat gaat goed? Daarnaast voeren we bij ieder maandthema een flitsaudit uit onder drie medewerkers. Dit alles geeft een goed beeld waar we aan moeten werken op onze afdeling.”

Tot slot werd ook de gezinsafdeling in Terneuzen verrast met de trofee. Zij boeken kwaliteitsverbetering met onder andere een multidisciplinaire dagstart.